Onze schnauzers

De schnauzer is geen allemansvriend en is geen populair ras. Je ziet hem niet overal. Dit waren de redenen voor ons om voor een schnauzer te gaan. het werd een middenslag schnauzer Mickey. Een geweldige hond, trouw, wat eenkennig, gehoorzaam en lief. Na anderhalf jaar kwam Scruffy erbij, een dwergschnauzer "zwart zilver". We vonden het saai voor Mickey en dachten dat ze het wel gezellig zouden vinden samen. Dat was ook zo, al speelden ze niet veel samen, ze vonden elkaar wel leuk. Stiekem, als wij niet in de buurt waren, lagen ze samen in de mand.

Mickey hebben we laten inslapen op tienjarige leeftijd, omdat zij plots blind was geworden, haar reuk kwijt was, daardoor erg gedesoriënteerd en ongelukkig was. Ook de dierenkliniek in Utrecht wist niet wat haar mankeerde. Wij wilden geen eindeloze onderzoeken en bespaarden haar verder leed.

Heel snel zochten we een andere hond, Scruffy alleen vonden we maar niks. Aanvankelijk hadden we een herplaats schnauzer op het oog, maar het adres was onbetrouwbaar en we zegden dat op het laatste moment af. Via via hoorden we van een nestje in Gendringen, er waren nog wat pups beschikbaar...

In plaats van een tweejarige riesenschnauzer kwam ik met een pup thuis.... wat een feest!

Na twee dagen namen bedenken, besloten we, na wat stemrondes, haar Kenzo te noemen. Haar officiele namen zijn Edith Piaff. Met een cursus website maken en een fotogeniek hondje kwam deze website tot stand. Overdreven veel foto's, zo gemaakt met een digitaal toestel, ideaal.

de schnauzers:

Als bewaker vanal wat "eigen" is, zijn Schnauzers lang niet mis. Ze zullen zich duidelijk laten horen, als een vreemde de rust komt verstoren

Een sterk karakter, een eigen wil, bij onraad houdt hij zich niet stil. Zowel de "grote" als de "kleine", ieder bewaakt dapper het zijne. Allenimponerend, moedig en intelligent, die slechts zijn baas als meerdere erkend.

De Riesenschnauzer Dit is in alles een vergrote uitgave van de Standaardschnauzer , is later gefokt als meer geschikt zijnde voor de de bewaking van het vee op de boerderijen. Hij heeft hetzelfde evenwichtige karakter , is een betrouwbare hond als huisvriend en om mee te werken in africhting of andere hondensporten. De maat voor de Riesenschnauzers is tussen 65 en 70 cm voor Reuen en voor Teven 60 tot 65 cm. De kleur komt ook hier voor in twee varianten nl. Peper en Zout en Zwart.

Dwergschnauzer, De verkleinde uitgave van de Standaardschnauzer is de Dwergschnauzer , waarschijndelijk ontstaan door de behoefte een wat kleinere huishond te houden voor het vangen van ratten en muizen in kleinere ruimten en in de steden. De Dwergen zijn moedige honden die beslist niet onder doen voor hun grotere varianten , ze zijn wat beweeglijker en vragen wat meer aandacht en zijn zeer geschikt voor wat kleinere behuisden maar moeten hun energie ook kwijt kunnen en zijn prima honden in de hondensport zoals Behendigheid en Flyball. De maat voor de Dwergen is tussen de 30 en 35 cm. De kleuren van deze variant zijn iets meer in aantal te weten Peper en Zout , Zwart/Zilver , Zwart en sinds enkele jaren is ook geheel Wit toegestaan.

Kenzo, onze riesenschnauzer, geb 3 augustus 2008 in Gendringen.

website van Kenzo´s vader

website van zijn moeder

Scruffy, onze dwergschnauzer, geboren op 29 juli 1999 in Rotterdam